Upplagt den 6 augusti, 2018

Nu är det klart med ny rektor på Johannelund. Den tidigare högskolelektorn James Starr efterträder Kjell O Lejon. – Jag känner en stor ödmjukhet och djup glädje i att ha fått detta förtroende, säger Starr.

James Starr är ett välbekant namn då han varit högskolelektor i Nya testamentet på Johannelund sedan 2001. Han är själv utbildad i teologi vid Yale University och han disputerade i Nya testamentet vid Lunds universitet år 2000. Han har också varit utsänd två gånger av EFS som gästlärare på Ethiopian Graduate School of Theology i Addis Abeba, Etiopien.

– Jag hoppas förvalta Johannelunds arv på ett bra sätt och fortsätta utveckla Johannelund för att vara till så stor glädje för kyrkan som möjligt. Jag tror helhjärtat att Johannelund har en oerhört strategisk position för att kunna tjäna och vara till välsignelse för Kristi kropp i Svenska kyrkan, men även internationellt för våra systerkyrkor i Etiopien och Tanzania. Min längtan är att Johannelund ska utbilda teologiska ledare som har en genomtänkt förståelse för sin egen tro, en glädje i vår lutherska tradition och en levande vision för församlingen idag, säger han.