Johannelund – Sveriges äldsta teologiska högskola
Open
X

Ansök här.

Nu kan du ta del av höstens kurser och utbildningar på Johannelunds teologiska högskola. Sök mellan 15 mars och 19 april. Följande alternativ finns:

Du som är befintlig student söker dina kurser via kursvalsblanketten (finns på Moodle under ”allmän information”)

Går du redan ett av Johannelunds program på grundnivå (dvs Högskoleprogrammet, Själavårdsprogrammet eller Kandidatprogrammet) eller det Integrerade prästprogrammet och vill byta till ett annat program på grundnivå så administreras detta internt som tidigare. Du fyller i en blankett om programbyte (finns att ladda ner från Moodle som du lämnar in/mailar till högskoleadministratören, administration@johannelund.nu).  

Läser du på bibelskolan eller fristående kurser på Johannelund (dvs du är inte programstudent) och vill söka till något av Johannelunds program så gör du det via antagning.se. Meddelade gärna administrationen om att du söker till ett program så kan vi ha uppmärksamhet på din ansökan om det eventuellt finns frågor om behörighet/dispens.

Läser du ett program på Johannelund på grundnivå och vill söka till ett av våra program på avancerad nivå (Magister- eller Masterprogrammet) så söker du via antagning.se. Som ovan, meddela gärna administrationen att du söker så kan vi ha uppmärksamhet på din ansökan vid eventuella frågor om behörighet/dispens.

Du som är ny student söker program via www.antagning.se Där söker du programmet på helfart. Vill du läsa på halvfart, meddelar du administration@johannelund.nu

Du som är ny student och vill söka en eller fler kurser, maila administration@johannelund.nu
och uppge:
– namn
– personnummer
– telefonnummer
– vilken/vilka kurs du vill gå
– tidigare studiemeriter

Har du några frågor, tveka inte att kontakta studierektor Mattias Neve (018-16 99 07 / mattias.neve@johannelund.nu) eller studievägledare Johanna Rönnlund (studievagledning@johannelund.nu)


Kurskatalogen hösten 2022.

Johannelund erbjuder kandidat- och högskoleexamen i teologi inom våra tre huvudområden: exegetisk teologi, systematisk teologi och historisk-praktisk teologi.

Från och med hösten 2021 kan Johannelund också erbjuda magister- och masterexamen inom samtliga inriktningar.

Här kan du botanisera bland höstterminens kurser och ta del av kursplanerna. Vid frågor, vänd dig till vår studievägledare studievagledning@johannelund.nu.

Varmt välkommen att söka till Johannelund i höst!

Det finns en intressant och lärorik spänning mellan olika karismatik. Det utmanar mig till att bli tydlig i min teologi. // Maria Smeds