Johannelund – Sveriges äldsta teologiska högskola
Open
X

Biblioteket.

Biblioteket-bild-1

Johannelunds bibliotek inrymmer för närvarande drygt 25 000 exemplar, samt cirka 50 tidskrifter som är pågående prenumerationer. Dessutom finns ett stort antal tidskrifter tillgängliga vars prenumeration upphört. Låntagarna har genom biblioteksresurserna även tillgång till databasen ProQuest Religion, som omfattar ytterligare cirka 150 tidskrifter

Webbsök

Webbsök kan man logga in på sitt lånekonto för att bland annat se sina aktuella lån och sitt skuldsaldo. Man kan även  låna om, reservera och söka efter böcker.

Inloggning sker med användarnamn (lånekortsnummer eller personnumer) och kod. Om man inte har någon kod eller har glömt den kan man skicka efter en som kommer till den e-postadress som finns kopplad till lånekortet.  Observera att koden ibland hamnar i skräpposten.

ProQuest

Alla studenter har tillgång till databasen ProQuest Religion, som omfattar c:a 150 tidskrifter, varav många i fulltext. Adressen är http://search.proquest.com. När man är inloggad på Johannelunds nätverk behövs ingen inloggning. Kontakta biblioteket för att få tillgång till uppgifter för att kunna logga in utanför skolan

Atla

Vi har nu även tillgång till tidskriftdatabasen ATLA Serials Plus. Kontakta biblioteket för att få tillgång till inloggningsuppgifter.

Lånevillkor

Lånetiden för standardböcker är 30 dagar med möjlighet till max 2 omlån om ingen står på kö. Förseningsavgiften för dessa böcker är 5:-/dag efter förfallodag.
Lånetiden för kurslitteratur och kommentarer är 7 dagar med möjlighet till max 3 omlån om ingen står på kö. Förseningsavgiften för dessa böcker är 10:-/dag efter förfallodag.
Vid en eventuell låneskuld så inväntar man faktura på skulden (skickas ut på mejl av biblioteksansvarig) och betalar sedan med Swish (eller med kort på skolexpeditionen). Det är 30 dagars betalningsvillkor och efter det tillkommer en avgift på 50:- Observera även att biblioteket inte har skyldighet att påminna om att lånet är på väg att förfalla utan det är låntagarens ansvar att hålla koll på sina egna lån. Se gärna under rubriken Webbsök hur du loggar in på ditt lånekonto. Lånevillkoren kan komma att ändras efter en tid, om vi bedömer att de behöver justeras på något sätt.

Öppettider

Dörren till Huvudbiblioteket är låst, men om man har en tag så är biblioteket tillgängligt alla dagar mellan kl. 7.00-22.00 (förutom sommarlovet). Bibliotekskontoret är öppet vardagar mellan kl. 09.15-12.15 och 13-15.00 (vissa undantag sker) . För böcker som förvaras i Forskningsbiblioteket kontaktas bibliotekspersonal som söker fram önskat exemplar.

 

Kontaktuppgifter finns här

Det finns en bra kontakt mellan studenter i olika årskurser och det är en trygg miljö att pröva sina tankar i. // Emma Lundgren