Johannelund – Sveriges äldsta teologiska högskola
Open
X

Lediga tjänster.

Johannelunds teologiska högskola söker

Administrativ chef 75-100%

Johannelunds teologiska högskola söker en ny kollega som vill leda vårt administrativa arbete och ingå i högskoleledningen. Johannelund utbildar kvinnor och män som jobbar i hela den svenska kristenheten, framför allt som präster inom EFS och Svenska kyrkan. Vi är en liten men dynamisk arbetsplats med 15 anställda och 250 studenter. Johannelund är Sveriges äldsta teologiska högskola (grundad 1862) med utbildningar som integrerar teori och praktik i en andligt levande miljö. Vi söker nu en självgående person som kan hålla i högskolans ekonomi, HR och om möjligt även våra IT-system.

Arbetsuppgifter
Som administrativ chef kommer du att ha ansvar för högskolans ekonomi och personal. Du ingår med högskolans rektor och prorektor i högskolans ledningsgrupp. Du är arbetsledare för ickeundervisande personal.

Du är ansvarig för högskolans budget, bokföring, redovisning och rapportering. Ansvaret innefattar att producera ekonomiska beslutsunderlag till styrelse och ledning. Detta i form av budget, prognoser, uppföljning av resultat och likviditet. I arbetet ingår årsbokslut, budgetering och årsredovisningar. Du har ett övergripande ansvar för personal- och löneadministrationen, samt att vara ett stöd i arbetsrätts-, chefs-, och ledarskapsfrågor. Du deltar vid och stöttar rektor i rekrytering av ny personal.

Kvalifikationer
– Högskoleutbildning inom företagsekonomi eller motsvarande
– Tidigare erfarenhet som ekonomiansvarig
– God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Önskvärda kvalifikationer
– Utbildning inom personalområdet eller chefserfarenhet med intresse för personal- och
arbetsrättsfrågor
– Utbildning inom IT eller erfarenhet av att utveckla och samordna datasystem
– Intresse av och kunskap om högskoleverksamhet

Personliga egenskaper
– Förmåga att utveckla en resultatinriktad, kreativ och relevant verksamhet utifrån fastställda mål och ekonomiska ramar
– Förmåga att leda, stödja och entusiasmera medarbetare
– Förmåga att samarbeta och att skapa god arbetsmiljö
– Är bekväm med den kristna värdegrund som Johannelunds ägare EFS står för

Vid tjänstens tillsättning kommer stor vikt att läggas vid sökandes personliga lämplighet. Fri prövningsrätt förbehålles.

Omfattning
Tjänstens omfattning är 75-100%, den exakta omfattningen förhandlas i anställningsprocessen.
Startdatum är 17 januari 2022 eller efter överenskommelse, med sex månaders provanställning.

Studierektor 60-100%

Johannelunds teologiska högskola söker en studierektor som vill leda vår undervisningsplanering, ingå i högskoleledningen och eventuellt även undervisa. Johannelund utbildar kvinnor och män som jobbar i hela den svenska kristenheten, framför allt som präster inom EFS och Svenska kyrkan. Vi är en liten men dynamisk arbetsplats med 15 anställda och 250 studenter. Johannelund är Sveriges äldsta fristående teologiska utbildning (grundad 1862). Vi ger utbildningar som integrerar teori och praktik i en andligt levande miljö. Johannelund ansvarar även för en ettårig bibelskola i samarbete med Hagabergs och Solviks folkhögskolor. Vi söker nu en självgående person som kan hålla i högskolans undervisningsplanering, handlägga studentfrågor och om möjligt vara en av Johannelunds undervisande lärare.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att ansvara för Johannelunds teologiska utbildningsorganisation, upplägg och bemanning. Du kommer att ha ett nära samarbete med rektor, studievägledare och högskoleadministratör.

Som studierektor har du kvalitetsansvar för utbildningarna och huvudansvar för att utveckla utbildningarna. Därför är det angeläget att du har en god förståelse för teologi som akademiskt ämne. Du hanterar ärenden, information och möten kopplade till utbildningarna. Bland övriga uppgifter ingår antagningar, schemaläggning och granskande av kursvärderingar.

Arbetet kräver att du är noggrann, organiserad och har mycket god samarbetsförmåga såväl som förmåga att arbeta självständigt. Det är viktigt att du är utåtriktad, initiativrik och tycker om att arbeta med människor. Ditt ledarskap präglas av lyhördhet och dialog, men också av förmåga att leda processer framåt i högt tempo när så behövs. Arbetsbelastningen är periodvis hög och du bör ha en god förmåga att prioritera.

Arbetet beräknas kräva minst 60 % anställning. För högre anställningsgrad kan viss undervisning ingå i tjänsten.

Kvalifikationer
– Bevisad administrativ förmåga
– Akademisk utbildning i teologi eller närliggande ämne
– God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Önskvärda kvalifikationer
– Doktorsexamen eller påbörjade doktorandstudier inom teologi eller motsvarande
– Erfarenhet av arbete med uppgifter som tillkommer en studierektor
– Erfarenhet av undervisning på universitets- eller högskolenivå

Personliga egenskaper
– God förmåga att prioritera
– Förmåga att leda, stödja och entusiasmera medarbetare
– Förmåga att samarbeta och att skapa god arbetsmiljö
– Är bekväm med den kristna värdegrund som Johannelunds ägare EFS står för
Vid tjänstens tillsättning kommer stor vikt att läggas vid sökandes personliga lämplighet. Fri prövningsrätt förbehålles.

Omfattning
Tjänstens omfattning är 60-100%, den exakta omfattningen förhandlas i anställningsprocessen.
Startdatum är 17 januari 2022 eller efter överenskommelse, med sex månaders provanställning.

Ansökan (gäller båda tjänsterna)
Ansökan innehållande personligt brev, CV och två referenser, ska vara Johannelund tillhanda senast fredagen den 26 november 2021.

Ansökningar administreras av EFS-kansli och mejlas till alice.harlin@efs.nu eller skickas till Alice Harlin, EFS, Box 23001, 750 23 Uppsala

Kontaktperson: James Starr, rektor på Johannelund, james.starr@johannelund.nu

Facklig kontaktperson: Lars-Göran Sundberg, lars-goran.sundberg@johannelund.nu (Vision)

Tveka inte att ta kontakt med oss om du vill veta mer om tjänsten!

Det finns en öppen dialog mellan lärare och studenter och en härlig stämning på skolan. Jag har roligt här! // Helena Larsson