Johannelund – Sveriges äldsta teologiska högskola
Open
X

Lediga tjänster.

Johannelunds teologiska högskola i Uppsala söker ny rektor

Vill du leda det strategiska arbetet på en av Sveriges främsta högskolor? Har du erfarenhet av ledarskap i en utbildnings-och forskningsmiljö? Då behöver vi dig som rektor på Johannelunds teologiska högskola (JTH).

Uppdrag, roll och ansvar

Som högskolans främste företrädare har rektor ett strategiskt arbetsgivar- och ledningsansvar för högskolans samlade verksamhet.

Som rektor på Johannelunds teologiska högskola:

  • är du högskolans vetenskapliga och pedagogiska ledare, vilket innebär att du har en central roll i genomförandet av utbildningsuppdraget.
  • är du ansvarig för att driva lärprocesser, utveckla utbildningar och forskning samt att marknadsföra högskolan i olika sammanhang, såsom kyrka, utbildnings-och forskningssammanhang och samhälle.
  • har du det övergripande ansvaret för högskolans personal och ekonomi, vilket för närvarande är ca 20 medarbetare.

Kvalifikationer, kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap och dokumenterat goda ledaregenskaper. Du ska ha disputerat och det är meriterande om du är docent eller professor. Forskning och undervisning ingår i tjänsten. Du skall också ha ett stort intresse av att arbeta med lednings- och utvecklingsarbete i en expansiv och spännande högskolemiljö̈. Vi söker en ledare som är målmedveten, resultatinriktad, engagerad och som har stort intresse för människor.

Följande personliga egenskaper och kompetenser tror vi är värdefulla för det här uppdraget:

  • Du har förmåga att skapa goda relationer till studenter, olika intressenter i omgivande samhället och i samarbetet i kollegiet.
  • Du har en utbildning inom pedagogik och/eller ledarskap inom akademin.
  • Du vill utveckla flexibla studieformer med de studerande i fokus.
  • Du är förtrogen med EFS som inomkyrklig rörelse och delar högskolans värdegrund och ambition att driva en verksamhet på̊ kristen grund.
  • Du är väl förtrogen med vad som krävs för att leda en utbildnings- och forskningsmiljö på̊ akademisk grund.
  • Du har erfarenhet av att söka olika typer av finansiering t ex för forskning och externa anslag.
  • Du är villig att undervisa vid behov och utrymme i tjänsten.

Johannelund grundades 1862 av EFS och har sedan dess haft som uppgift att utbilda präster och missionärer för tjänst i Sverige och internationellt. Sedan 1993 är Johannelund teologisk högskola och bedriver sin verksamhet i Uppsala. Högskolan har rätt att ge högskoleexamen, kandidatexamen och magister/master examen inom teologi och är ett av Universitetskanslersämbetet (UKÄ) och Universitets- och Högskolerådet (UHR) erkänt lärosäte. JTH samverkar även med EFS folkhögskolor kring bibelskola och praxistermin. Eftersom flera lärare och forskare i kollegiet är engagerade i internationella utbyten präglas också högskolan av en internationell närvaro och medvetenhet.Verksamheten omfattar idag cirka 340 studenter fördelade på heltidsstudier, deltidsstudier och distansstudier.

Varmt välkommen med din ansökan. Den skall vara oss tillhanda, senast den 20 juni 2018.

Vi förbehåller oss fri prövningsrätt.

Tillträde enligt överenskommelse, dock senast 2019-01-01

Kontaktpersoner: EFS ordf., Stefan Svensson, 070-483 60 90 stefan.svensson@glimnet.se

Krister Bredmar, ordf. för Högskolestyrelsen för Johannelund, 070–828 32 38 krister.bredmar@gmail.com

Facklig kontaktperson: Klas Lundström, 018–16 99 16, 076–833 00 16 klas.lundstrom@johannelund.nu

Du sänder din ansökan till:
EFS, att: Linnea Olsson (HR-ansvarig) linnea.olsson@efs.nu
Box 23001, 750 23 Uppsala

Det finns en öppen dialog mellan lärare och studenter och en härlig stämning på skolan. Jag har roligt här! // Helena Larsson