Johannelund – Sveriges äldsta teologiska högskola
Open
X

Ny student hösttermin.

Välkommen som ny student vid Johannelunds teologiska högskola!

Upprop och registrering
Terminsstart är måndag den 24 augusti kl 10.00, då vi inleder läsåret med kaffe, upprop och registrering. Terminen börjar med några dagars introduktion till studier vid Johannelund. Den första veckan deltar alla förstaårsstudenter på samtliga program, såväl campus- som distansstudenter, måndag till och med fredag. Obligatorisk närvaro.

Boende
Boende på Johannelunds studenthem består av korridorboende med delat kök men med eget rum inkl  dusch och toalett på rummet. Önskar du boende from hösten 2015 så maila info@johannelund.nu om att du önskar ett studentrum så snart du tackat ja till din plats. Sätt samtidigt in en boknings/bekräftelseavgift på 100 kr på vårt bankgiro 5862-4636 och ange att det gäller ”Hyra av rum, åk 1″. Vår ambition är att kunna erbjuda alla som önskar ett studentrum, men utbudet är begränsat.

Distansstudier
För dig som sökt distansstudier, så innebär detta att du förutsätts vara här vid 5 campusträffar per termin på Johannelund. Dessa träffar kan vara från 1 upp till 5 dagar och är obligatoriska. Den första campusträffen äger rum första veckan på terminen och startar måndag den 24 augusti kl 10.00 enligt ovan. Den varar hela veckan fram tom fredag 28 augusti kl 14.45. Är du i behov av boende vid dessa närträffar, finns det möjlighet att boka gästrum för din vistelse på Johannelund. Detta görs på info@johannelund.nu eller 018-16 99 00 from 10 augusti 2015. Gör detta i god tid innan du planerar att komma hit, då antal rum är begränsat.

Schema
Schemat för terminen finner du på http://www.johannelund.nu/student/schema/

Kursplaner
Kursplaner med litteraturlistor finner du på  http://www.johannelund.nu/student/dokument/ under rubriken Kursplaner för högskolekurser per årskurs. Litteratur till den första kursen Introduktion till Gamla testamentet, erbjuds du att köpa via ansvarig lärare, som tar upp beställning under den första introduktionsdagen.  För resterande kurser ansvarar du själv för att införskaffa kurslitteratur.

Pastorala moment
För dig som ska läsa någon av prästutbildningsprogrammen eller teologiskt introduktionsår med själavårdsprofil så ingår de pastorala profilkurserna(=yrkesförberedande praktiska kurser) i utbildningen. För övriga program kan de pastorala profilkurserna väljas till. Mer information om de pastorala profilkurserna samt möjlighet att ansöka till dem ges under introduktionsveckan.

Frågor
Har du andra frågor eller funderingar, så maila asa.granath@johannelund.nu som finns på plats from 3 augusti.

Välkommen den 24 augusti kl 10.00!

Det finns en öppen dialog mellan lärare och studenter och en härlig stämning på skolan. Jag har roligt här! // Helena Larsson