Johannelund – Sveriges äldsta teologiska högskola
Open
X

. Det senaste från och om Johannelund.

Sök Johannelunds bibelskola!!!

Upplagt den 1 maj, 2019

Sök Johannelunds bibelskola i höst! Välj församling- eller KRIK-spår!!

Läs mer här!

Ny yrkesinriktad magister/master start höstterminen 2019; Ledare för kyrka i förändring

Upplagt den 30 april, 2019

Till hösten 2019 drar en ny yrkesinriktad magister- och masterutbildning igång; Ledare för kyrka i förändring. Det sker i samarbete med Enskilda Högskolan i Stockholm (EHS). Programmet går att läsa på halv- eller kvartsfart och är öppet för ansökan tom 15 maj.

Klicka här för mer information.

Dialogue with Africa: An Academic Conference on 12 April

Upplagt den 21 februari, 2019

 

Dialogue with Africa:
Early Ethiopian Theology and Current Pastoral Theology in Africa

Strengthening cross-cultural dialogue, this conference presents the doctoral work of six women from Ethiopia, Madagascar, South Africa and Norway conducting their research in the United Kingdom and Norway. Johannelund is delighted to host this conference in partnership with VID Specialized University, Stavanger, Norway.

Read more and register here

Församlingsutvecklings- och entreprenörsprogram 2 år

Upplagt den 16 januari, 2019

För dig som brinner för församlingsutveckling, pionjärarbete, förnyelse i församling och kyrka, erbjuder vi FE-programmet, som innehåller både högskolekurser och kompletterande pastorala profilkurser. Den tvååriga utbildningen avslutas med en högskoleexamen (120 hp), men går att bygga vidare till en präst- eller pastorsutbildning. Du kan även gå denna utbildning med målet att vara en ideell medarbetare i pionjärarbete och i församlingar som arbetar med förnyelse och utveckling. Programmet går att läsa på distans och det går även bra att läsa på halvtid under 4 år.

För mer info klicka här.

Teologiskt introduktionsår med inriktning på själavård

Upplagt den 15 januari, 2019

Johannelund erbjuder en själavårdsutbildning på högskolenivå. Kurser i teologi och själavård varvas med pastorala kurser och moment. Utbildningen är till att börja med ett år, men kan byggas ut med ett andra och ett tredje år. Introduktonsåret med själavårdsprofil erbjuds både med campusstudier och på distans.  Läs mer här.

Det finns en intressant och lärorik spänning mellan olika karismatik. Det utmanar mig till att bli tydlig i min teologi. // Maria Smeds