Johannelund – Sveriges äldsta teologiska högskola
Open
X

. Det senaste från och om Johannelund.

Sommarkurser

Upplagt den 14 februari, 2020

Från 15 februari till 1 april går det att söka våra sommarkurser. Antalet platser är begränsat, så se till att anmäla dig snart för att få en plats. Våra programstudenter har företräde.

Bifogat här finner du mer information om ansökan samt om vilka kurser som vi erbjuder. Sommarkurser 2020

Roseniusföreläsningar 3 februari

Upplagt den 23 januari, 2020

Roseniusföreläsningarna detta år går i den nyligen pensionerade docenten Klas Lundströms fotspår. Han har under många år verkat vid Johannelund som uppskattad lärare och forskare med inriktning mot bland annat församlingsutveckling och ledarskap. I Roseniusföreläsningarna 2020 bidrar Lundströms tidigare och nuvarande kollegor samt någon tidigare student vid Johannelund med föreläsningar om ledarskap utifrån sina olika ämnesområden. Välkommen!

/>

Ministry at the Margins 21 januari

Upplagt den 17 januari, 2020

Varmt välkomna att ta del av Bob och Gracie Ekblads arbete och erfarenheter. Vi börjar med missionsmorgon klockan 10.00 och avslutar med knytkalas klockan 12.15.

Hoppas vi ses!

Homelitikdagar på Johannelund 13-14 januari

Upplagt den 20 december, 2019

Johannelunds teologiska högskola inbjuder till homelitikdagar 13-14 januari 2020

Välkommen till öppna föreläsningar på tema predikan/förkunnelse som själavård. Ingen anmälan behövs, kaffe serveras till självkostadspris och lunch ordnas på egen hand.

Se länk nedan för detaljerat program.

homiletikdagar jan 2020

Sarah Hinlicky Wilsons föreläsning som podd!

Upplagt den 6 december, 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

För er som missade det finns dr Sarah Hinlicky Wilsons föreläsning om lag och evangelium nu på hennes podcast. Hon har nyss blivit ny affilierad lärare på Johannelund och vi ser fram emot att välkomna Dr Wilson tillbaka till Johannelund i framtiden.

KLICKA HÄR för att lyssna 

 

Det finns en intressant och lärorik spänning mellan olika karismatik. Det utmanar mig till att bli tydlig i min teologi. // Maria Smeds