Johannelund – Sveriges äldsta teologiska högskola
Open
X

Teologi – allmän.

Många möjligheter

Teologiska kunskaper kan ha stor nytta för samhällsengagerade och verksamma inom till exempel skola, media eller juridik. På Johannelund kan du välja mellan olika nivåer: grundkurs i religionsvetenskap (A-kurspaket som endast är sökbart vårtermin), teologiskt introduktionsår, högskoleexamen i teologi, kandidatexamen, magister eller master i teologi. Utbildningarna går på hel- och halvfart. Oavsett, sök på helfart men meddela administration@johannelund.nu om du vill läsa på halvfart.

Samtliga program erbjuds på campus och distans med campusträffar. Distansstudier vid Johannelund innebär att man är på Johannelund vid 3 tillfällen under en termin för föreläsningar, seminarier, grupparbeten och examinationer. Campusveckorna sträcker sig vanligen över 3 dagar per tillfälle. Resten av tiden ägnas åt självstudier hemma varvat med vissa onlineföreläsningar samt förinspelat material.

Ansökan till kandidatprogram (3 år), högskoleprogram (2 år) eller teologiskt introduktionsår (1 år)
Programmen söks via antagning.se Ansökan till höstterminen är öppen 15 mars till och med 19 april – till vårterminen 15 september till och med 15 oktober. Då väntas du få antagningsbesked under sommaren.

Utbildningsplan högskoleexamen 

Utbildningsplan kandidatexamen  

Det finns en intressant och lärorik spänning mellan olika karismatik. Det utmanar mig till att bli tydlig i min teologi. // Maria Smeds