Johannelund – Sveriges äldsta teologiska högskola
Open
X

Master- och magisterprogram.

Ta en Master eller magisterexamen på Johannelund

Johannelund erbjuder master- och magisterprogram i teologi i fyra inriktningar: exegetisk teologi, systematisk teologi, historisk-praktisk teologi och ledarskap. Programmen är på avancerad nivå och ställer högre krav på kritiskt tänkande, väsentligt fördjupade kunskaper i berörda ämnen och förmågan att göra mångfacetterad analyser. Magisterprogrammet är på ett läsår och masterprogrammet två läsår, förutom programmet i ledarskap, Ledarskap för kyrka i förändring, som är på halvfart.

Programmen i exegetisk, systematisk och historisk-praktisk teologi läses på plats på campus. Krav på behörighet: kandidatexamen i teologi eller religionsvetenskap med ett examensarbete på 15 hp, alternativt motsvarande utländsk examen. Antagning sker bara till höstterminen. Ansökan direkt till Johannelund görs här.

Programmen i ledarskap, Ledare för kyrka i förändring, erbjuds i samarbete med Enskilda högskolan Stockholm (EHS). Denna utbildning, som är på distans med campusträffar, är på halvfart och har som antagningskrav att du har erfarenhet av församlingsnära arbete i minst två år – på minst halvtid. Läs mer om programmet Ledare för kyrka i förändring.

Om du ansöker via antagning.se gäller följande koder:
Magisterprogram i teologi – Exegetisk teologi (60 hp): ansökningskoden JTH-12110
Magisterprogram i teologi – Historisk-praktisk teologi (60 hp): ansökningskoden JTH-12220
Magister i teologi – Systematisk teologi (60 hp): anmälningskod JTH-12330

Masterprogram i teologi – Exegetisk teologi (120 hp): ansökningskoden JTH-14110
Masterprogram i teologi – Historisk-praktisk teologi (120 hp): ansökningskoden JTH-14220
Master i teologi – Systematisk teologi (120 hp): anmälningskod JTH-14330

Läs mer om viktiga datum.

Det finns en bra kontakt mellan studenter i olika årskurser och det är en trygg miljö att pröva sina tankar i. // Emma Lundgren