Johannelund – Sveriges äldsta teologiska högskola
Open
X

Master- och magisterprogram.

Ta en master- eller magisterexamen på Johannelund

Johannelund erbjuder master- och magisterprogram i teologi i tre inriktningar: exegetisk teologi, systematisk teologi och historisk-praktisk teologi. Programmen är på avancerad nivå och ställer högre krav på kritiskt tänkande, väsentligt fördjupade kunskaper i berörda ämnen och förmågan att göra mångfacetterad analyser. Magisterprogrammet är på ett läsår och masterprogrammet två läsår. Oavsett, sök på helfart men meddela administration@johannelund.nu om du vill läsa på halvfart. Programmet i ledarskap, Ledarskap för kyrka i förändring, är enbart på halvfart.

Programmen i exegetisk, systematisk och historisk-praktisk teologi läses på plats på campus eller på distans med campusträffar. Krav på behörighet: kandidatexamen i teologi eller religionsvetenskap med ett examensarbete på 15 hp, alternativt motsvarande utländsk examen. Antagning sker bara till höstterminen.

Programmen i ledarskap, Ledare för kyrka i förändring, erbjuds i samarbete med Enskilda högskolan Stockholm (EHS). Denna utbildning, som är på distans med campusträffar, är på halvfart och har som antagningskrav att du har erfarenhet av församlingsnära arbete i minst två år – på minst halvtid. Läs mer om programmet Ledare för kyrka i förändring. Det görs inget intag i det här programmet hösten 2022.

Ansök via antagning.se
Magisterprogram i teologi – Exegetisk teologi (60 hp).
Magisterprogram i teologi – Historisk-praktisk teologi (60 hp).
Magister i teologi – Systematisk teologi (60 hp).

Masterprogram i teologi – Exegetisk teologi (120 hp).
Masterprogram i teologi – Historisk-praktisk teologi (120 hp).
Master i teologi – Systematisk teologi (120 hp).

Läs mer om viktiga datum.

Det finns en samhörighet mellan de lärare, studenter och personal som tillsammans bygger skolan. // Markus Holmström