öppet hus 13/3!

Save-the-date! Mer information kommer!

Teologi på högskole- och kandidatnivå

Teologi på – magister- och masternivå

Prästutbildning

Själavårdsutbildning

Johannelunds bibelskola

Senaste nytt

Johannelund söker administrativ chef!

Tjänsteutlysning 2023-01-26 Johannelunds teologiska högskola söker Johannelunds teologiska högskola söker en ny kollega som vill leda vårt administrativa arbete och ingå i högskoleledningen. Johannelund utbildar personer som arbetar i hela den svenska kristenheten,...

Roseniusföreläsningarna 13 februari

”Luthers teologi nu och då -En festdag för Tomas Nygren” som äger rum den 13 februari i Lötenkyrkan. Dagen fylls av spännande föreläsningar av bland andra Carl-Axel Aurelius, LarsOlof Eriksson och Anneth Munga. PROGRAM*: 08.30 Morgonbön 09.00 Välkommen 09.15 LarsOlov...

Johannelund är en inbjudande plats. Atmosfären är välkomnande och man kan vara sig själv. Speciellt är att lärarna verkligen vill hjälpa en, de bryr sig och ger en den tid man behöver.

Pauline Johansson
Själavårdsprogrammet,
andra året.

”Det finns många ställen där man kan läsa teologi, men bara ett ställe med en utbildning som är skräddarsydd för att utrusta blivande präster för tjänst. Detta gjorde valet enkelt för mig och nu ett år in i utbildningen är jag övertygad om att det var rätt beslut att söka prästprogrammet på Johannelund. Jag blir uppmuntrad och uppbyggd av miljön på Johannelund och mötena jag får av personalen och studenterna där.”

Paul Lundblad
Integrerade prästprogrammet (distans), andra året.

”På Johannelund kan man verkligen få brottas med både teologiska frågor och trosfrågor. Här har jag blivit utrustad med en sund och god teologi som har hjälpt och stärkt min tro på Jesus. Här finns en varm miljö med bröder och systrar som tar sin tro på allvar och lärarna är måna om studenternas tro och relation till Jesus. Jag vill verkligen rekommendera Johannelund!”

Anton Renström
Integrerade prästprogrammet,
femte året.