Student
Johannelunds bibliotek

Johannelunds huvudbibliotek och forskningsbibliotek har cirka 25 000 böcker och cirka 50 tidskrifter (finns i tidskriftsrummet) tillgängliga. Låntagarna har även tillgång till en stor mängd elektroniska tidskrifter via flera databaser (se länkar nedan). I Forskningsbiblioteket, som ligger i källaren, finns äldre böcker och ett tidskriftsarkiv. Biblioteken är öppna dygnet runt via passerbricka, medan bibliotekskontoret är öppet vardagar mellan klockan 9:00 – 12:00 och 13:00 – 15:00 (med reservation för vissa undantag). Biblioteken har nyligen genomgått en omfattande renovering och antalet studieplatser är nu 38 stycken, där 3 av dessa är utrustade med datorer och talsyntesprogram.
Webbibliotek
Alla låntagare kan även utanför skolan komma åt katalogen för Johannelunds bibliotek för att söka efter, reservera samt låna om böcker. Observera att bokreservationerna bara gäller böcker som är utlånade. Inloggning sker med personnummer som användarnamn samt ett lösenord som kan rekvireras via katalogens söksida. I katalogen kan man även söka efter böcker som finns i EFS Arkiv. Vill man besöka arkivet är man välkommen att kontakta oss.
Tidskriftsdatabaser
Studenter har tillgång till flera kvalificerade elektroniska databaser. Nedan kan du klicka dig vidare och logga in. Information om lösenord till databaserna hittar du på Studentportalen under Biblioteksinformation.
Unik boksamling
Hos oss finns en stor boksamling av Carl Olof Rosenius. Dessutom finns en omfattande samling av reformatorn Martin Luthers böcker och skrifter. Verken är tillgängliga för både studenter och externa forskare.
Här kan du läsa mer om lånevillkor och bibliotekets kontaktuppgifter.
Studievägledning

Vill du ha råd eller stöd under din studietid på Johannelund? Hör av dig till vår studievägledare Lois Lindholm:
Boka tid för studievägledning via
Studentkåren

Mail: studentkaren@johannelund.nu
Bankgiro: 883 – 7999, skriv namn som avsändare
Swish: 123 024 18 51
Studentkåren vid Johannelunds teologiska högskola arbetar utifrån en kristen grund och verkar för en andligt, studiemässigt och socialt stimulerande miljö. Detta görs bl. a. genom dialog mellan studentkårens styrelse och Johannelunds lärarkollegium, samt högskolans styrelse. Studentkårens styrelse består av en ordförande, en kassör, och ett antal ledamöter från de olika årskurserna, samt en adjungerad ledamot för Johannelunds bibelskola. Utöver styrelsen har studentkåren ett antal förtroendeuppdrag, s.k. ämbeten, vars uppgifter är att främja studenternas inflytande samt göra tiden på Johannelund så trivsam och utvecklande som möjligt.
Studentkåren vid Johannelunds teologiska högskola är öppen för alla som läser någon av de akademiska kurser eller program som erbjuds genom högskolan. Medlemspriset är 100:- per läsår. Som medlem får du bl. a. ett mecenatkort, möjlighet att engagera dig för kårens räkning samt rösträtt vid studentkårens kår- och årsmöten.
Sedan årsmötet 2025 är nuvarande ordförande Erik Strålin. Följ oss gärna på Facebook och Instagram!
Bo på Johannelund?
Studenthemmet
I anslutning till Johannelunds teologiska högskola ligger ett studenthem. Rummen reserveras i första hand för studenter vid Johannelund och anställda på EFS, Salt och Johannelund. Boendegaranti gäller dig som blir antagen till campusprogram på Johannelund till höstterminen förutsatt att du har ansökt. Du behöver ansöka om boende samtidigt som du söker till ett campusprogram (senast sista ansökningsdag). Garantin gäller mot uppvisande av antagningsbesked. Definitivt besked om boende får du i augusti. Övriga studenter erbjuds boende i mån av plats.
Rumshyra
Rumshyran varierar beroende på typen av rum. Det finns enkelrum samt ett fåtal dubbletter med eller utan eget pentry. För information om priser och tillgängliga rum är du välkommen att kontakta oss på studenthemmet@efs.nu.
Rum, möbler, tvättstuga och bredband
Rummen har oftast egen toalett och dusch. En del är så kallade dubbletter med delat badrum. Rummen är basmöblerade och tvättstuga finns på bottenvåningen. WiFi, el, vatten och sophämtning ingår i hyran.
Sängutrustning
Du behöver ta med dig lakan, kudde, filt/täcke och överkast.
Kök
Kök finns på varje våningsplan. Utrustningen i korridorernas kök har en basutrustning med porslin, bestick och kokkärl, ett litet matskåp per rum samt plats i kyl och frys. Studenterna städar själva kök och korridor enligt städschema.
Intresseanmälan för boende
Intresseanmälan görs via formuläret. OBS! för att få boendegaranti behöver du göra din ansökan senast sista ansökningsdagen inför hösten.