Johannelund – Sveriges äldsta teologiska högskola
Open
X

Församlingsspåret.

 

Läsåret 2020/2021 har vi dessvärre inte möjlighet att erbjuda både Församlingsspåret och KRIK-språet. Det senare kommer att ställas in. Församlingsinriktningen är gällande. Här får du dock möjlighet att få ut det mesta möjliga av ditt år på bibelskolan. Under din tid hos oss får du, tillsammans med andra elever, möjlighet att växa i kunskap och utvecklas som person i en miljö med undervisning och andaktsliv. Du får delta på teologiska temadagar och föreläsningar av gästföreläsare till Johannelunds teologiska högskola.

Du ges också möjlighet att läsa kurser som ger högskolepoäng.

Om omständigheterna till följd av covid-19 tillåter planeras det för besök i kyrkor och konferenser i Sverige och utomlands. Resorna brukar ha varierade mål och tema. De senaste gångerna har vi bland annat rest till Oxford, England och till Malmö och fått bättre förståelse för församlingarnas uppdrag. Resorna präglas av god gemenskap i bibelskolegruppen. Det är ofta mycket givande att tillsammans få uppleva nya sammanhang och som grupp reflektera över intrycken.

Kostnad för studieresor som dessa tillkommer utanför bibelskoleavgiften.

Det finns en öppen dialog mellan lärare och studenter och en härlig stämning på skolan. Jag har roligt här! // Helena Larsson