Johannelund – Sveriges äldsta teologiska högskola
Open
X

Master- och Magisterprogram.

Ta en Master eller Magister på Johannelund

Johannelund  erbjuder Magister- och Masterprogram i teologi med två inriktningar – ett i bibelvetenskap och ett i historisk praktisk teologi. Programmen är på avancerad nivå och ställer högre krav på kritiskt tänkande, väsentligt fördjupade kunskaper i berörda ämnen och förmågan att göra mångfacetterad analyser. Magisterprogrammet är på ett läsår och Masterprogrammet två läsår.

Magisterprogrammet (60 hp) avslutas med en magisteruppsats på 15 hp och leder då till en Magisterexamen. Masterprogrammet (120 hp) avslutas med en masteruppsats på 30 hp och leder till en Masterexamen.

Programmen läses på plats på campus. Krav på behörighet: kandidatexamen i teologi eller religionsvetenskap med ett examensarbete på 15 hp, alternativt motsvarande utländsk examen. Antagning sker bara till höstterminen. Ansökan direkt till Johannelund görs här.

Johannelunds teologiska högskola och Enskilda högskolan Stockholm (EHS) erbjuder en unik magister- och masterutbildning. Läs mer om programmet Ledare för kyrka i förändring.

Om du ansöker via antagning.se gäller följande koder:
Magisterprogram i teologi – Bibelvetenskap (60 hp): ansökningskoden JTH-12110
Magisterprogram i teologi – Historisk praktisk teologi (60 hp): ansökningskoden JTH-12220
Masterprogram i teologi – Bibelvetenskap (120 hp):  ansökningskoden JTH-14110
Masterprogram i teologi – Historisk praktisk teologi (120 hp):  ansökningskoden JTH-14220

Läs mer om viktiga datum.

Det finns en bra kontakt mellan studenter i olika årskurser och det är en trygg miljö att pröva sina tankar i. // Emma Lundgren