Lutherresa till Wittenberg
Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till studieresan till Wittenberg och omgivande orter där Luther verkade. Tomas Nygren och Leif Nordenstorm leder resan. Anmälan via www.exodusresor.se
På resan lotsas vi genom Luthers liv och besöker många platser med anknytning till Luther. Vi möter också Tysklands historia och kultur på olika sätt när vi åker genom det vackra Thüringen och Sachsen-Anhalt och passerar trevliga och intressanta tyska städer. De som är intresserade av vad som hände vid reformationen kan här, på platserna där allting utspelade sig, komplettera sina kunskaper. Följ med på en resa till våra lutherska rötter!

Heltidsstuderande som går kursen ”Introduktion till Martin Luther teologi” (SD 120) på 2,5 hp som startar den 30/9 kl 8:30 och går på kvartsfart under hela hösten har möjlighet att söka resestipendium som täcker en stor del av kostnaden via Fjelltstedtska. Anmälan till kursen är fortfarande öppen för alla. Den görs via mejl till administration@johannelund.nu

Den som ska gå eller har gått någon av kurserna SD 351 Martin Luthers teologi (7,5 hp – som kräver att man har läst minst ett år teologi) eller SD 120 Kort introduktion till Luther teologi (2,5 hp – som inte kräver några förkunskaper) och är heltidsstuderande har möjlighet att söka att få resan subventionerad med 4 500 kr från Stiftelsen Fjellstedtska skolan. Med subventionen betalar man endast 2 450 kr plus anslutningsresan ner till Lund/Malmö. Man kan givetvis vara med på resan utan att gå någon av kurserna. Den kostar då 6 950 kr.

Observera att det ännu går att anmäla sig att vara med på både kursen och resan.
Konkret: hur går det till?
1.       Anmäl dig till resan genom resebyrån Exodus: www.exodusresor.se och betala anmälningsavgiften för resan (1 000 kr). Om du får resan subventionerad av Fjellstedska kommer du sedan att betala ytterligare endast 1 450 till Exodus resor. Resten betalas direkt till resebyrån av Fjellstedtska.
2.       Om du vill gå högskolekursen om Luthers teologi (SD 351 eller SD 120) – anmäl dig till den genom att mejla eller tala med Carolyn på Johannelunds skolexp. carolyn.arthur@johannelund.nu
3.       Kom till introduktionslektionerna fredag den 30/9 kl 8:30 – 14:45 på Fjellstedtska Skolan, Linnég 1 D, Uppsala. Det är gemensam introduktion för båda kurserna. Kurserna examineras i december.
4.       När det gäller möjligheten att få subventionen, söks den direkt av Fjellstedtska. Hur det går till finns det en separat instruktion för längre ner i detta veckomejl.

Stipendium för Lutherresan
Den som deltar i någon av kurserna Martin Luthers teologi eller Kort introduktion till Luther teologi och som är högst 35 år och studerar teologi på heltid kan söka stipendium för en del av kostnaden för studieresan hos Stiftelsen Fjellstedtska skolan. Genom stipendiet får du ner kostnaden med 4500 kronor och så att resan därefter kostar 2450 kr plus anslutning till Skåne. Stipendiet betalas ut direkt till Exodus resor av Fjellstedtska. Om det är något kriterium du inte uppfyller kan det vara så att du inte får stipendiet, men kontakta då Leif (mejladress nedan) för att undersöka om det finns möjlighet till dispens.

Ni som vill söka stipendium skall skicka ett e-postmeddelande till leif.nordenstorm@fjellstedtska.se  och svara på följande frågor:
• Ditt fullständiga namn
• Födelseår
• Studerar du teologi på heltid?
• Vad är syftet med dina studier?

Välkommen med på en intressant kurs och resa!